Koneellista metallintaivutusta

Metallilevyjen särmäys

Särmäys tarpeesi mukaan

Ohutlevytöiden kiehtovassa maailmassa särmäys tarkoittaa käytännössä samaa asiaa kuin taivuttaminen vähemmän kiehtovissa maailmoissa tarkoittaa. Ensin levy rei ́itetään jos rei ́ille tarvetta on ja sitten taitellaan ties kuinka monelle tietokonein määritellylle mutkalle ja kulmalle. Tämän jälkeen lopullinen tuote tai sen osa on valmiina toimitettavaksi kokoonpano-osastollemme tai asiakkaan näin halutessa suoraan asiakkaalle. Matimek osallistuu tuotteesi toteuttamisprosessiin juuri niin suurilta osin kuin itse haluat: meiltä onnistuvat tuotantoketjun vaativimmatkin osaset suunnitteluvaiheesta aina kokoonpanoon asti. Halutessasi vaikka pelkkä särmäys.

Särmäys koneellisesti

Särmäys on meillä Matimekillä sysätty mitä suurimmilta osin koneiden askareiksi, tämän paksuisia metallilevyjä ei lihasvoimin taittele vanha Erkkikään, vaikka Erkin kerrotaan taittaneen aikoinaan vaikka ja mitä. Nykyään koneet osaavat tehdä vaaditun työn täsmällisesti ja jupisematta ja tarvittaessa tuhansia kertoja täsmälleen samalla lailla. Näin ollen varsinainen ihmistyövoimamme voidaan käyttää järkevämmin, esimerkiksi juuri sinun palvelemiseesi ja luovempiin työvaiheisiin kuten suunnitteluun. Konetta käymme toki jatkuvasti auttelemassa ja ohjaamassa isällisesti, sehän ei osaa sopeutua vallitsevien tilanteiden muuttuviin vaatimuksiin eikä ole henkisiltä kyvyiltään muutenkaan aivan meidän ihmisten tasolla. Lisäksi Matimekilla on mukava työympäristö hienoine ihmisineen ja paljon herkullista sähköä jota hörppäillä samalla kun särmäilee metallilevyjä ihmisten jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin.

Metallilevyä taivuttemalla siitä saa muodostettua rajattoman määrän erilaisia laadukaita ja kestäviä tuotteita, esimerkiksi teollisuuden puolelta tutut tehtaiden metallirakenteet ja linjastot koostuvat käytännössä kokonaan särmätyistä metallilevyistä tehdyistä osista. Parhaat näistä osista valmistetaan Matimekillä, näin se on ollut siitä asti kun levytyökeskuksemme sylkäisi ensimmäisen työstämänsä metallinkappaleen sisuksistaan ja niin se tulee olemaan siihen asti kun saamme tätä rakastamaamme työtä täällä kauniissa Forssassa tehdä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Timo Nurmi

Toimitusjohtaja, myynti ja osto