Kumppanimme Normipinta Oy

Jauhemaalaus

Automaattista metallin maalausta

Asiakkaitamme palvelee kanssamme saman katon alla kumppanimme Normipinta Oy.

Jauhemaalaus, eli pulverimaalaus, saa nimensä prosessissa käytettävän maalin koostumuksesta: Hienojakoinen pulveri kiinnitetään maalattavaan pintaan sähkömagneetilla ja muodostuva kerros lämmitetään tasaiseksi maalikerrokseksi minkä tahansa muotoiseen kappaleeseen, missä tahansa haluamassasi sävyssä.

Normipinta sijaitsee suureksi onnekseen Forssassa, joka ei ainoastaan ole maailman paras paikka olla, vaan on myös logistisesti sijaintina erinomainen: Forssan sijainti ja kulkuyhteydet mahdollistavat tehokkaan toimituksen mihin tahansa Suomen kolkkaan ja kauemmaskin. Normipinnan automaattinen jauhemaalauskoneisto käsittelee kilpailijoihimme nähden myös huomattavan suuria ja vaikeankin muotoisia kappaleita, johtuen siitä, että suurempaa kuivatusuunia saa hakea kaukaa. Normipinnan laitteistolla onnistuvat niin pienet kuin suuretkin työt: Oli tilauksesi suuri kappalemäärältään tai kappaleiden koosta puhuttaessa voit luottaa siihen, että Normipinta hoitaa jauhemaalaustarpeesi ongelmitta ja laadukkaasti.

Normipinnan yhteistyökumppanit ovat myös alansa parhaat: Saman katon alla toimii ohutlevytöistään tunnettu Matimek, jolta voit tilata tarpeesi mukaisia metallinkappaleita erehtymättömästi särmättynä ja kun ne on ensin maalausvalmiiksi työstetty ne ovat vain muutaman metrin päässä Normipinnan maalauslinjastosta. Tämä mahdollistaa tilauksesi nopean toimituksen kun aikaa vievä ja kallis edestakaisin lähettely vähenee.

Normipinta on paras vaihtoehto, jonka voit jauhemaalaustarpeisiisi valita ja sen lisäksi meiltä hoituu tarvittaessa myös kokoonpano- ja logistiikkaosuus, hiekkapuhallukset, sinkoukset, puleeraus ja kiillotukset. On hankala kuvitella kenenkään tarvitsevan sen enempää, mutta enempikin selvitetään kyllä yhdessä: Ota yhteyttä Normipintaan ja olet jo paljon lähempänä valmista! 

 

Jauhe- eli pulveri- eli polttomaalausprosessi

Ensimmäiseksi jauhemaalauksessa tarvitaan tietenkin tarkalleen asiakkaan tarpeeseen räätälöity metallinkappale, jonka tekijäksi suosittelemme luonnollisesti yhteistyökumppaniamme Matimekiä. Matimek kun ei valikoitunut kumppaniksemme sattumalta, vaan vakuutti osaamisellaan ja näin ollen laitteistomme ovatkin alusta asti valikoitu toisiaan täydentämään. Muuallakin särmätyt kappaleet toki maalaamme, jos asiakas näin haluaa menetellä.

Kappaleet nostellaan yksitellen kattokuljettimestamme roikkuviin koukkuihin aloittamaan matkansa kohti täydellisyyttä ja tyytyväistä asiakasta. Osat puhdistetaan ensin hyvin huolellisesti koneellisella pesurilla, joka on myös hyvin ylpeä tekemänsä työn laadusta eikä erehdy koskaan. Kappaleet sähköistetään, eli niistä tehdään prosessin ajaksi magneetteja, joihin pulverin sopii takertua ja muodostaa täydellisen tasainen pinta, joka ei kupli eikä rakoile. Aivan ensimmäisen maalaustyön tekee ihminen: harjaantuneella ammattimiehen silmällään maalari näkee jopa konetta paremmin mihin kohtiin kappaleessa tulee keskittyä, jotta mikään kohta ei jää maalamatta tai epätäydelliseksi. Tämän jälkeen päästetään maalausautomaatti töihin ja kappale peitetään kauttaaltaan värillä, joka voi olla käytännössä minkä tahansa kuviteltavissa olevan sävyinen: värikarttamme käsittää uskomattoman määrän sävyjä, joista et ole koskaan kuullutkaan etkä osaisi edes aseella uhaten erottaa toisistaan, eli kaikki onnistuu kyllä, jopa esimerkiksi punainen.

Maalauksen jälkeen kappaleet kuivatetaan kuumassa uunissa, josta johtuu joskus käytetty nimitys polttomaalaus: Uunissa väri jähmettyy täysin tasaiseksi pinnaksi ja myös kuivuu välittömästi lopulliseen, kosketeltavaan ja käyttövalmiiseen muotoonsa. Kattokuljettimella matka jatkuu vielä sen aikaa, että kappale ehtii jäähtyä uunikäsittelyn jäljiltä ja sen jälkeen kaunein ja tasaisin näkemäsi maalipinta onkin valmis Sinulle lähetettäväksi.

Automaatioon perustuva jauhemaalausprosessi on monin tavoin ylivertainen maalausmetodi ja automaatio takaa myös sen, että prosessi on rajattomasti toistettavissa laadun säilyessä yhtä tasaisena kuin maalipintamme: Jos kappaleesi on metallia, se on mahdollista maalata meillä. Oli sen koko sitten todella suuri tai todella pieni, Normipinta tekee siitä juuri sen värisen kuin haluat – paremmin kuin kukaan muu.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Harri Häkli

Toimitusjohtaja
Normipinta Oy
Uusiokatu 3, 30420 Forssa